Facebook
Elw en opstellingenwerkcursus

Opstellingenwerk:

Familie-Relatie-Werk-Trauma-en Ziekteopstellingen/Systemisch kijken.


Vanaf onze geboorte leven we in systemen: zoals familie- vrienden-en sportkring, dorps-gemeenschap en werkomgeving.
In deze systemen treden vaak blokkades/verstrikkingen op. Soms is dat heel duidelijk merkbaar, maar soms ook niet en blijven zaken onder de oppervlakte sluimeren. Je kunt dan het gevoel hebben dat je er niet echt vat op krijgt. Het gaat om dingen zoals verstoorde familierelaties, relatieproblemen, je niet geaccepteerd voelen, fysieke klachten, steeds terugkerende gevoelens zoals angst, kwaadheid, verdriet enz., traumatische ervaringen, je voelt dat niet alles gezegd wordt, theoretisch is het geregeld maar praktisch loopt het niet…
Door dit soort zaken kom je soms met vragen te zitten of je wel in een bestaande situatie moet blijven of vertrekken ,of wat je zelf kan doen om een verandering teweeg te brengen.

Opstellingenwerk

In het opstellingenwerk kun je je vraag of thema inbrengen en kun je jouw situatie "opstellen” met voorwerpen of met de andere deelnemers die er zijn. Jij kijkt toe vanaf de zijkant. Het mooie hiervan is dat in de opstellingen dezelfde gevoelens, ervaringen en verstrikkingen naar boven komen als er binnen de oorspronkelijke families of organisaties aanwezig zijn (of waren).

Blijvende verandering

Deze methode werkt verrassend diep in op het persoonlijk niveau, maar ook op het systeem. Vaak gebeuren er dingen waardoor er zeer heldere inzichten ontstaan. Dat wat in de opstelling gebeurt veroorzaakt ook vaak een blijvende verandering in de werkelijke situatie waarin jij verkeert. Het geeft nogal eens een gevoel van opluchting en bevrijding.

Opstellingendagen of halve dag en avonden

Magda Leenen-Nelissen geeft losse dagen Familie-, Relatie-,Werk-,Trauma- en Ziekteopstellingen, waar men met alle onopgeloste vragen terecht kan. Zo’n dag begint om 10.00 uur met 1 uur lunchpauze om 13.00 uur en een korte pauze in de namiddag. De dag eindigt rond 17.00 uur.

Indien je niet de hele dag kunt aanwezig zijn, kan je er ook voor kiezen om de voormiddag van 10.00 uur tot 13.00 uur of de namiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur deel te nemen.  

De avonden Familie-, Relatie-,Werk-,Trauma- en Ziekteopstellingen beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 22.30 uur.

Op aanvraag werkt Magda Leenen-Nelissen ook individueel en voor organisaties. Wil je meer info en/of een afspraak maken, neem dan met haar contact op.

Reactie:

"Die familie-opstelling klopte volledig. Nog veel leuker: Ik ben er al volledig doorheen gegaan tot op het einde (Wist dit al toen ik een paar uur geleden vertrok bij jullie).Dit had ik nooit voor mogelijk gehouden, maar besef de laatste tijd wel meer dat dat soort dingen gebeuren. Bedankt voor zoveel mooie ervaringen op zo’n korte tijd (en vooral zoveel antwoorden). Ik weet zelfs hoe het met mijn werk verder moet op dit moment (heel klaar en duidelijk zelfs), maar da’s weer wat anders en ook dit zal kloppen."
Groetjes, Peter

"Door de opstelling heb ik inzicht gekregen in iets fundamenteels, een patroon, doordat jij mij kordaat stopte om even te wachten en eerst in te voelen of het wel klopte, de beweging die ik wilde inzetten. Dankjewel daarvoor! Het heeft mijn leven een andere wending gegeven.
Johan