Facebook
systemisch opstellingenwerk met paarden

Systemisch coachen & Familie-Relatie-Werk-Trauma-& Ziekteopstellingen met paarden.    

        
Coaching met paardebIn 2012 is Magda Leenen-Nelissen samen met Maya de Hoog gestart met opstellingen met paarden.

Maya vanuit "Ik wil méér dan alleen coachen met paarden.”

Magda vanuit "Ik vind het opstellingenwerk een prachtige snel inzichtgevende methode en ik heb een klik met de kracht en wijsheid van paarden.”

Hoe werkt het?

Opstellingen met paarden verlopen zoals Familie-Relatie-Werk-Trauma-& Ziekteopstellingen. Ook hier begin je met een vraagstelling . Uit de groep deelnemers kan gekozen worden om de vraag zichtbaar neer te zetten (= representanten) . Het paard kan gekozen worden als representant of gewoon aanwezig zijn in de opstelling. Het paard (of de paarden) reageert op daar waar de systemische druk het hoogst is. Het zorgt voor extra dimensie(s).

Paarden geven op korte tijd een doorbraak door een "boost” aan inzichten met een blijvend leereffect.
Ze zijn leermeesters in het spiegelen van je kwaliteiten, maar ook valkuilen en je persoonlijke overtuigingen en (deels) onbewuste processen. Paarden schenken veelal aandacht aan aspecten die de mens zelf, vaak onbewust negeert.
Paarden zijn altijd in het hier-en-nu en experts in non-verbale communicatie.
Durf door de ogen van het paard naar jezelf te kijken!

Een Opstellingendag is van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Aanmeldingen voor de opstellingen met paarden lopen via Magda Leenen-Nelissen, deze website, knop aanmelden.
Meer info over Maya de Hoog en haar plek waar het plaats vind: zie www.equi-essence.nl
In 2015 is Magda Leenen-Nelissen een samenwerkingsverband gestart met Sonja Braafhart die ze tijdens een gevorderde schrijfweek op Terra Nova in Frankrijk was tegengekomen. Werken met paarden was hét gespreksonderwerp.
Ook daar, op de Maesberg bij Sonja geeft Magda Familie-Relatie-Werk-Trauma & ZiekteOpstellingen met paarden.
In het Opstellingenwerk kun je je vraag of thema aangaande familie, relatie, werk, trauma's, ziekte inbrengen.
De situatie zet je dan met de andere deelnemers (=representanten) die aanwezig zijn, zichtbaar neer in een 'opstelling'. Jij kijkt toe vanaf de kant.
Bijzonder is dat in de opstelling dezelfde gevoelens, ervaringen en verstrikkingen naar boven komen zoals binnen de oorspronkelijke familie, werk of ander systeem/groep aanwezig zijn of waren. Het paard of de paarden reageren daar waar nodig is. Ze geven in het hier en nu duidelijkheid, helderheid over de (deels) onbewuste processen.
Een opstelling met paarden maakt vragen en thema's, zonder oordeel, heel voelbaar duidelijk.
Paarden zijn verbonden met het 'wetende veld'.
Zie het als een onderzoek met een andere manier van kijken.
Het werkt patroon-doorbrekend en helend!
Het zal je verrijken!

Magda Leenen-Nelissen geeft al vele jaren Opstellingen met indrukwekkend goed resultaat.
'Iedereen is welkom om het een keer zelf te komen ervaren!'
Een Opstellingendag met paarden op de Maesberg is van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Aanmeldingen lopen via Magda Leenen-Nelissen, deze website, knop aanmelden.
Meer info over Sonja Braafhart en haar plek waar het plaats vind: zie www.sonjabraafhart.nl

Reacties:


"Wat was het een bijzondere dag met het opstellingenwerk met het paard! Het heeft veel met ons gedaan. Onze dochter die angstig was is weer met paardrijden begonnen, geweldig. Er is een knop om door de sessie."
Arlette,Teun en Isa              

"Ik vond het apart dat ik niet bang was toen het paard zo vrij om ons heen liep. Je hoeft alleen te staan en je over te geven. Het was goed te zien hoe het paard op bepaalde energieën reageerde. Het paard ging dwars voor de representant van mezelf staan. Ik kan mezelf dus niet via mijn moeder zien maar moet mijn eigen weg vinden om naar mij zelf te kijken. Mijn thema gezien en bevestigd worden en voor mezelf opkomen, is "zichtbaarder” geworden: Mijn zicht op mijzelf kan ik alleen veranderen." 
Mary

"De opstelling met het paard vond ik erg bijzonder en het zet een hele diepe beweging op gang die leidt naar mijn veilige thuishaven. Ik heb mede-hierdoor ook de beslissing durven nemen om me verder te ontwikkelen als adem-coach. Ik ben erg benieuwd en ga met het volle vertrouwen de diepte in.”
Marieke                                   

"Als ik door mijn knieën ga, dan pas kan ik aarden. Een hele mooie ervaring!
Ik belandde op de grond, met mijn knieën in het zand. Het paard bracht ons samen, Ik en mijn Bron omhelsden elkaar. En de tijd stond stil. Iedereen was stil. Wij waren in een staat van Zijn beland, in een serene rust.
Ik vond het heel bijzonder om dit mee te maken. Het paard was op een gegeven moment zo dichtbij dat ik zijn ademhaling voelde en hoorde. Er was een diepe ontspanning. De rust en de stilte hebben een diepe indruk op me gemaakt.
Een paard is direct en geeft helder inzicht in wat er gaande is in de opstelling. Een paard communiceert op een andere manier dan dat wij gewend zijn. En dat maakt het zo krachtig. Een paard creëert de verbinding.
Mede door de aanwezigheid van de representanten en de coaching van Magda en Maya is deze opstelling ontstaan. Hartelijk dank voor jullie bijdrage."

Marieke ter Balkt