Facebook
Elw en opstellingenwerkcursus

ZHINENG QIGONG


Een traditie van duizenden jaren oud. Een Chinese bewegingsfilosofie, die zowel de fysieke als mentale gezondheid bevordert.
De Chinezen noemen het ook wel “Meditatie in Beweging”. Maar in de eerste plaats is het heel erg leuk om te doen. Om het plezier bij het doen van de oefeningen te ervaren. En het gaat hierbij niet om prestatiegerichtheid, maar doen wat binnen jouw mogelijkheden ligt. Het zijn eenvoudige, langzame en vloeiende bewegingen. Hierdoor wordt ook het zelfhelend vermogen van je lichaam geactiveerd.

Gezondheid

Zowel gezonde als zieke mensen kunnen Zhineng Qigong beoefenen. Of je nou jong bent of al wat ouder, je gaat ervaren dat het je goed doet. Het herstelt je balans bij fysieke en/of mentale ongemakken. Het kan blokkades in je lichaam of geest opheffen. Ook op hoge leeftijd kun je deze methode nog beoefenen. Je gezondheid krijgt een positieve impuls, het leidt tot diepe ontspanning en je levensenergie neemt toe.

Lichaam

De oefeningen activeren je spieren, gewrichten en lichaamsfuncties. Je zet lichaamsgebieden in beweging waar je gewoonlijk wat minder aandacht voor hebt. Wij westerlingen zijn vaak gehaast, druk met van alles en nog wat en gunnen onszelf geen rust en amper tijd om te ontspannen. Altijd is er wat te doen. Waar dat toe leidt weten we inmiddels wel: spanning, stress, burn-out….

Bewustzijn

Deze oude Chinese traditie leert ons om de balans te (her)vinden tussen lichaam en geest. Je bewustzijn wordt gestimuleerd en de eenheid in je zelf hervonden. Je krijgt ook meer voeling om mee te gaan met het ritme van het leven en om in harmonie te komen met alles en iedereen om jou heen.

Met Cor Leenen kan je in groep of ook individueel Zhineng Qigong beoefenen.
Deze methode ervaar je ook tijdens de "Blijf of kom (weer) In-Balans-dag".